Pogonska tehnika – O nama

Direktor
Boris Košuljandić, dipl. inž. el.

Poslovna tajnica
Dolores Svetić, dipl. inž.

Logističar
Tomislav Perković

Pogonska tehnika je poduzeće specijalizirano za elektromotorne pogone. Nastalo je zbog potrebe da se korisnicima i kupcima pruži kompletna usluga koju uključuje pravilan odabir opreme, isporuku i ugradnju, te tehničku podršku i servis. Osnovna djelatnost poduzeća je isporuka i ugradnja elektromotornih pogona u svim granama industrije kao što su prehrambena, metalska, drvna, tekstilna, kemijska, itd. Zbog prevladavajuće primjene pogona s asinkronim elektromotorima poduzeće ima najviše referenci upravo na tom području. Osi asinkronim, bavimo se i drugim pogonima, kao što su primjerice istosmjerni ili servo pogoni (pogoni s elektronički komutiranim motorima).

Pored navedenog isporučujemo i druge komponente koje se upotrebljavaju u industriji, primjerice magnetno-induktivne protokomjere, osjetnike tlaka i temperature, sklopnu tehniku i sl.

Od trenutka osnivanja Pogonska tehnika je ugovorni partner poduzećima Danfoss A/S koje proizvodi VLT® frekvencijske pretvarače i upuštače i Danfoss Bauer GmbH koje proizvodi motoreduktore. Zahvaljujući navedenom partnerstvu POT drži na skladištu Danfossove VLT® pretvarače i upuštače za promptnu isporuku kojima, po dosadašnjem iskustvu možemo riješiti većinu hitnih potreba u industriji.

POT je u prvoj godini poslovanja prodao 356 frekvencijskih pretvarača i upuštača, te više od 30 motoreduktora. Pogonska tehnika osigurava servis i rezervne dijelove za isporučene uređaje u jamstvenom i izvan jamstvenog roka.

Osloncem na vlastito iskustvo i stručnost pružamo tehničku podršku za svu isporučenu opremu, te savjetujemo pri odabiru odgovarajućih komponenti. Također, isporučujemo elektroormare i pripadajuću tehničku dokumentaciju u skladu s tehničkim zahtjevima korisnika. Automatiku koja za sada nije naša specijalnost rješavamo s uvaženim domaćim i stranim partnerima.

Osnivač poduzeća je iskustvo u radu s elektromotornim pogonima stjecao u poduzećima Končar i Danfoss d.o.o. Zagreb.

Sjedište poduzeća Pogonska tehnika d.o.o. je u Zagrebu.


POT je u travnju 2010. godine postao ovlašteni Danfossov servis za VLT frekvencijske pretvarače i upuštače

Kontakt osoba za servis:

Tomislav Perković, ing.

091 630 36 00